Peeling

Peeling

El peeling és un tractament que consisteix en l'aplicació d'una substància química sobre la pell que accelera el procés normal d'exfoliació de la mateixa, produint una posterior regeneració i millora de la seva aparença.

Efecte

A més d’exfoliar les capes més superficials de la pell, els peelings actuen sobre les capes més profundes estimulant la producció de col•lagen i potenciant la renovació de les cèl•lules de la dermis.


Això es tradueix amb una pell amb menys arrugues i taques i un color més uniforme, rosat i lluminós, donant al rostre un aspecte més jove.

Indicacions

Múltiples motivacions porten tant a dones com a homes de qualsevol edat a millorar la seva imatge mitjançant un peeling. Entre aquestes destaquen:


– Envelliment facial per exposició solar (fotoenvelliment).
– Arrugues facials per envelliment (arrugues fines i profundes).
– Taques a la pell o hiperpigmentacions.
– Acné i cicatrices post- acné.
– Estries, flacidesa.
– Melasma.
– Tractament de la queratosi seborreica i actínica.
– Xantelasmes.
– Berrugues planes.
– Rosàcia.

Com es realitza?

Depenent de la substància aplicada i del nivell de la pell on actuï, es pot parlar de peelings superficials, migs i profunds.

Peeling Superficial
És un peeling molt suau que produeix una descamació de les capes més superficials de la pell. Després de la seva realització pot produir-se un lleu envermelliment cutani. Està indicat en els següents casos:

– Arrugues fines.
– Taques solars.
– Cutis cansats i opacs amb lleugers signes de fotoenvelliment.
– Acne actiu, dermatitis seborreica, rosàcia.

Els resultats són immediats. S’atenuen les taques i les línies fines d'expressió. La pell recobra el seu aspecte i apareix ferma, resistent i rejovenida.

Els agents més utilitzats són l'àcid salicílic, retinòic, glicòlic i mandèlic.

Peeling Mig
Provoca la renovació de tota l'epidermis i estimula la dermis, reforçant la seva xarxa de col•lagen i elastina. Després de la seva realització es produeix un major envermelliment i descamació. Està indicat en els següents casos:

– Fotoenvelliment.
– Arrugues moderades.
– Taques pigmentades esteses, melasma.
– Cicatrius d'acne i varicel•la.

Els resultats són immediats. Millora la qualitat de la pell, resultant més fina, suau i homogènia. Disminueix la profunditat de les arrugues i s'aclareixen les taques i les cicatrius.

L'agent més utilitzat és l'àcid tricloroacètic (TCA).

Peeling Profund
Consisteix en l’exfoliació de tota l'epidermis i la dermis superficial i mitja, comportant la regeneració de totes les capes de la pell. El resultat és una pell totalment renovada, lluminosa i amb un color i textura homogènia. Està indicat per a:

– Fotoenvelliment.
– Arrugues profundes.
– Estries, flacidesa.
– Taques solars.
– Cicatrius d'acne.

Els resultats s'observen als 7 dies, moment a partir del qual s’apreciarà la nova pell més ferma, elàstica, i amb efecte lífting.

Després de la seva realització apareix un envermelliment i descamació intensa de la pell durant 3 o 4 dies, per la qual cosa se li entregarà un kit posttractament domiciliari per hidratar i regenerar bé la pell.

L'agent més utilitzat és el fenol.

Quan m'ho puc fer?
Els peelings superficials es poden dur a terme qualsevol estació de l'any sempre que després es faci servir protecció solar.

En el cas dels peelings migs i profunds és recomanable no realitzar-los a l'estiu, per la possibilitat que l'exposició solar pugui provocar la pigmentació de la pell.

Resultat

Aquest tractament proporciona una gran millora, quedant els pacients molt satisfets amb el rejoveniment facial aconseguit, amb una pell més lluminosa, un efecte lifting, atenuació i desaparició de les arrugues i homogeneïtzació del color, segons el peeling realitzat.


Aquest tractament pot combinar-se al mateix temps amb altres tractaments potenciant-ne els resultats entre sí, com poden ser els farciments, la mesoterapia o els tractaments d’arrugues d’expressió.