Blefaroplàstia

Blefaroplàstia – Cirurgia de les parpelles

La blefaroplàstia és el procediment estètic que elimina l'excés de greix i pell de les parpelles, donant l'aspecte d'una mirada més viva i rejovenida.

Indicacions

La blefaroplàstia és un procediment que es realitza en dones i homes de totes les edats que volen millorar la seva imatge.

La majoria de pacients desitgen rejovenir la mirada, afectada pel pas dels anys, però també es pot fer en pacients joves amb excés de bosses congènites.


Indicacions especifiques:


Parpelles superiors:
• Excés de pell que amaga el solc natural que forma la parpella superior.
• Inflor de la parpella, donant un aspecte de mirada cansada.


Parpelles inferiors:
• Bosses sota la pell que alteren la corba natural de la parpella.
• Excés de pell, arrugues fines o 'potes de gall'.

Primera visita

Una visita personalitzada és el primer pas per a tota persona que estigui plantejant-se una blefaroplàstia.

Durant l’entrevista, el Dr. Sáez li preguntarà pel seu estat de salut i les seves expectatives.

A partir d’una valoració individualitzada li exposarà la tècnica i els resultats que es poden aconseguir amb la intervenció.

Com es realitza?

La tècnica més habitual s’exposa a continuació. No obstant, cal tenir present que poden haver-hi lleugeres variacions segons les característiques físiques de la persona.


Parpelles superiors:
Es realitza una incisió a nivell del plec natural de la parpella superior, des d’on es retira l'excés de pell i greix. La cicatriu queda amagada al solc palpebral, sent pràcticament inapreciable una vegada finalitzat el procés de cicatrització.


Parpelles inferiors:
Generalment la incisió es realitza a la conjuntiva (part interna de la parpella) i no sol precisar cicatriu externa per a l’eliminació de les bosses.
En pacients amb moltes arrugues a la parpella inferior pot ser necessària una incisió externa sota les pestanyes per eliminar la pell sobrant. La cicatriu queda dissimulada pels plecs naturals de la parpella.


• Aquesta intervenció quirúrgica es sol realitzar sota anestèsia local amb sedació i en règim ambulatori (és a dir, no sol ser necessari l’ingrés hospitalari).
• La intervenció sol durar entre 60 i 90 minuts.

Postoperatori

Tot i que cada persona pot recuperar-se amb certes diferències, el més habitual és seguir els següents temps:

Després de la intervenció l’estada habitual a la clínica és 3 o 4 hores, moment a partir del qual podrà ser donat d'alta.


EL PRIMER DIA:
• És recomanable fer repòs al llit o al sofà, amb el cap una mica elevat i amb gases fredes sobre les parpelles.


DURANT LA PRIMERA SETMANA:
• La inflamació al voltant de les parpelles anirà disminuint progressivament.
• Pot notar una mica de picor, sensibilitat a la llum, ull sec o sensible. Se li prescriurà un tractament per minimitzar aquestes molèsties.
• Passats 6-7 dies se li retiraran tots els punts.


PASSADA LA PRIMERA SETMANA:
• Podrà incorporar-se de manera progressiva al seu lloc de treball i activitat habitual.
• Podrà començar a utilitzar maquillatge.


PASSAT EL PRIMER MES:
• La major part de la inflamació haurà desaparegut. No obstant, pot persistir una mica d'edema malar (inflamació al nivell dels pòmuls) durant un o dos mesos.
• Les molèsties oculars hauran desaparegut i podrà posar-se les seves lents de contacte.
• Podrà iniciar exercici intens.

Resultats

Aquesta intervenció proporciona una gran millora de la seva mirada, donant-li un aspecte més rejovenit, descansat i viu.

Els resultats de la blefaroplàstia duren molts anys. No obstant, cal tenir present que la seva cara continua evolucionant amb el pas del temps. A cada moment se li indicarà la millor manera de preservar els resultats obtinguts inicialment.

La blefaroplàstia pot combinar-se amb altres tractaments per potenciar-ne i prolongar-ne els resultats, com poden ser lífting facial, la mesoterapia, els factors de creixement, els peelings, els farciments o els tractaments d’arrugues d’expressió.